“Sama je tražila” u KIC -u

May 5, 2017
930
“Sama je tražila” u KIC -u

Predstava o nasilju nad ženama “Sama je tražila”, odigraće se u KIC-u "BudoTomović" - sala Dodest, u ponedeljak 8.maja, sa početkom u 20 časova, dok će se ista u Nikšiću odigrati u "Zahumlju'' u utorak 9.maja, sa početkom u 20 časova.

Predstavu organizuje Sigurna ženska kuća u saradnji sa PAN teatrom iz Beograda uz podršku programa “Podrška antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti”, koji partnerski sprovode Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Kancelarija UNDP-a, a finansiran je od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Nasilje nad ženama je značajan problem crnogorskog društva. Zbog patrijahalnog vaspitanja, osjećaja stida, lošeg ekonomskog položaja i nedostatka informacija veliki broj žena i dalje ostaje u začaranom krugu nasilja. Kako ističu iz Sigurne ženske kuće, dosadašnje iskustvo pokazuje da umjetnost ima jaču moć i šansu da jasnije govori o temama kao što je nasilje nad ženama i utiče na promjene u društvu.

Predstava je zamišljena kao omnibus sastavljen od priča, monologa, ispovijesti i poema. Autori priča su dramski pisci iz Srbije, Hrvatske, Irske i Švedske - Milan Marković, JasnaŽmak, BranislavaIlić, Danijela Kulezić-Vilson, Željko Hubač, Maja Pelević. Komad je u režiji Ksenije Krnajski, a uloge tumače Branka Stojković, Olivera Viktorović Đurašković, Maja Mitić, Tijana Janković i Bojana Đurašković.

Ulaz je slobodan, a broj mjesta ograničen. Rezervišite svoje mjesto na broj telefona 020 232 352, radnim danima od 8 do 15h.

sama je trazila slika