Počeo Sajam ženskog preduzetništva

May 18, 2018
1105
Počeo Sajam ženskog preduzetništva

U sklopu konferencije “Moć žene” koju Udruženje preduzetnica Crne Gore tradicionalno organizuje svakog trećeg petka u mjesecu maju, održan je i Sajam ženskog preduzetništva, 18.19 i 20. maja 2018.godine u tržnom centru Mall of Montenegro. Na sajmu su ucestvovale su i polaznice programa za ekonomsko osnazivanje zena kojeg finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava. Kontakt podaci preduzetnica kao i ponuda njihovih proizvoda i usluga dostupni su i na sajtu www.zenski-biznis.com .

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava, konferenciju je otvorila načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti Biljana Pejović.
Ona je objasnila da je Vlada Crne Gore postavila u fokusu svog djelovanja aktivnosti koje će pomoći ženi u Crnoj Gori da bude ekonomski snažnija, vidljivija u javnom i političkom životu.
“Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa drugim institucijama u kontinuitetu održava i podržava edukacije i aktivnosti iz oblasti ekonomskog snaženja žena. Vrlo je važno pružiti podršku za stvaranje povoljnih uslova u tom pravcu, uključujući aktivno učešće. Vlada Crne Gore postavila je u fokusu svog djelovanja aktivnosti koje će pomoći ženi u Crnoj Gori da bude ekonomski snažnija, vidljivija u javnom i političkom životu."

U okviru manifestacije je organizovana panel diskusija predstavnika iz javnog, realnog i nevladinog sektora o tome kako oni vide žensko preduzetništvo u regionu.

U nastavku pogledajte neke od fotografija sa dogadjaja, a cijela galerija dostupna je na sledecem linku: http://www.gendermontenegro.com/me/multimedija/foto-galerija/466 

kon

 

kon 1